Ekoškola                                                                  

Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, jehož hlavním cílem je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí a zlepšili prostředí ve škole a jejím okolí.

Naše škola získala tento titul již potřetí na období leden 2023 - červen 2026. Zprávu z auditu  a další informace týkající se Ekoškoly naleznete ZDE.

Přejít na stránky projektu

 

Recyklohraní                                                             

  • Od založení celostátního projektu Recyklohraní v září 2008 jsme do této soutěže zapojeni.
  • Za získané body jsme již pořídili např. školní fotoaparát, flashky a celou řadu zábavných i naučných encyklopedií pro žáky.
  • Pravidelně objednáváme odvoz baterií a drobného elektrozařízení, účastníme se také soutěže ve sběru vysloužilých mobilních telefonů.

Přejít na stránky projektu

 

Zápisy ze schůzek školního senátu a ekotýmu naleznete ZDE.

Krásné počasí nás vyhnalo na školní pozemky

V zimních měsících jsme v rámci pracovních činností připravovali pokrmy ve školní kuchyňce. Pekli jsme slaný i sladký závin, smažili palačinky nebo lívance, vařili zeleninovou polévku, připravovali zeleninový salát, na konci roku pekli vánoční cukroví. Protože se venku udělalo krásné počasí, pustili jsme se do práce na školním pozemku. Chlapci z 9. B nám nanosili do skleníku staré obrubníky, abychom získali ve skleníku místo, na které můžeme při práci šlapat. Děvčata ze 6. A skleník vyplela, zasadila sazeničky bylinek, které budou paní kuchařky používat ve školní jídelně. Další skupinka děvčat připravovala záhon, do kterého nasela semínka mrkve, ředkviček a salátu. Už se těšíme na úrodu😊 LH a 6. A